4 خواص هل چیست و تاریخچش به کجا برمیگرده؟
اگه مثل من عاشق غذاهای پرعطرین، حتما تا حالا از هل استفاده کردین. هل همون ادویه ایه که اگه تو شیرینی باشه قندو تو دلت آب میکنه و اگه تو قیمه باشه همه براش صف میکشن!!
خب حالا بیایین یکم بیشتر باهاش آشنا بشیم.
هل میوه ست؟
جالبه بدونین که هل یه میوه از یه گیاه وحشی، بومی جنگل های مرطوب جنوب هنده. تو هند بیشتر تو سریلانکا و گواتمالا کشت این گیاه کشت میشه.
میوههای اونو درست قبل از بلوغ از ساقهها میچینن یا برش میدن، تمیز میکنن و تو آفتاب یا یه محفظه پخت گرم خشک میکنن.
پس از عمل آوری و خشک کردنشون، کپسول های ساقه های کوچیک رو میبرن و در آخر پوست اضافیشو میکنن.
بعضی وقتا هم این میوه رو تو دود گوگرد سوزان به رنگ سفید کرمی درمیارن.
کلا که ما سه نوع هل داریم: سفید، سیاه و سبز که سیاه عطر و طعم دودی داره و نوع سبزش از همه خوش عطر تره و طرفداراش هم بیشتره.
هل از خانواده کدوم گیاهه؟
خود پودر هل از میوه های کاملا خشک و آسیاب شده دانه های Elettaria cardamomum درست میشه. این گیاه یه علف چند ساله از خانواده زنجبیله (Zingiberaceae).
دانه های این میوه چون طعمی گرم، کمی تند و بسیار معطری داره ممکنه تا حدودی شما رو یاد کافور بندازه. ولی خب این ادویه یه چیزی خاص تر از زنجبیل و کافوره!
تاریخچه هل
خب این ادویه یه چاشنی خیلی محبوب تو غذاهای جنوب آسیا، به ویژه کاری، و در شیرینی های اسکاندیناویه. پس قاعدتا هم تاریخچش برمیگرده به جنوب آسیا.
هل، اواسط قرن شانزدهم به اروپا معرفی شد، و بهش یه اسم یونانی دادن که از دو کلمه “ادویه” و “شاهی” تشکیل میشد.
خواص هل
این میوه یه چیزی بیشتر از یه چاشنی خوش عطره، در واقع این ادویه کلی خاصیت داره که جلوتر بهتون میگم.
1. ویتامین و مواد معدنی
این میوه حاوی ویتامین C، نیاسین یا همون ویتامین B، منیزیم و پتاسیمه.
2. خواص ضد سرطانی
از اونجایی که پر از آنتی اکسیدانه، میتونه اثرات رادیکال های آزاد رو خنثی کنه و تا حد امکان از رشد سلول های سرطانی جلوگیری کنه.
3. خواص ضد باکتریایی
اغلب ازش به عنوان یک ماده در خمیردندان هومیوپاتی به دلیل خواص ضد باکتریایی و شاداب کننده اون استفاده میشه.
4. کاهش سطح قند خون
از اونجایی که حاوی سطوح بالایی از آنتی اکسیدانه در طب آیورودا برای درمان اختلالات دستگاه ادراری و کاهش سطح قند خون ازش استفاده میشه.
کاربردهای هل
غلاف های خودش که حاوی دانه های سفت و سیاهه، گاهی اوقات به طور کامل به غذاها اضافه میشن، اما معمولا آنها رو آسیاب میکنن که طعم بیشتری به غذا بده.
حالا این پودر رو کجاها استفاده کنیم؟
1. چای، دمنوش یا قهوه
این ادویه به خوبی میتونه با دارچین و همچنین جوز هندی و میخک مخلوط بشه. و به هر نوشیدنی گرمی اضافه بشه. ولی خب بهترین ترکیبش با چای هست که واقعا محشره!
2. خورش و کاری
خب همونطوری که بالا هم گفتم تو جنوب آسیا خیلی از این ادویه تو کاری استفاده میشه. منم بهتون پیشنهاد میکنم حتما تو خورش هایی مثل قیمه ازش استفاده کنین که حرف نداره!
3. شیرینی و نان
عطر این چاشنی یک مکمل عالی برای وانیل توی شیرینی هاست و نان های قندیم باهاش خوش عطر و طعم میشن.
خب فکر کنم به اندازه کافی از این ادویه گفتم ولی اگه میخوایین چیزای بیشتری بدونین ما یه پست معرفی هل سیاه باد هم تو اینستاگرام گذاشتیم اگه دوست داشتین ببینینش.
راستی اگه خواستین هل بخرین میتونین خیلی راحت از بین محصولات زیر انتخاب کنین و ما براتون در سریع ترین زمان ارسالش میکنیم.
محصولات هل ادویه خیاطان
منبع:
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.